Spring naar inhoud
Wat zijn jouw wensen ten aanzien van het OV?

Sinds de start van Syntus als openbaarvervoersmaatschappij in de provincie Utrecht zijn de meningen over de dienstregeling, gewijzigde routes en opgeheven buslijnen niet onverdeeld positief geweest. De nieuwe concessie van het openbaar vervoer gaat in 2023 van start. Omdat het college en de gemeenteraad goed voorbereid willen zijn op de komende concessie, is er al in een vroeg stadium een start gemaakt met het onderzoeken van de wensen die omtrent het OV bestaan.

Om ook de inwoners van Vinkeveen de ruimte te bieden om input te geven, willen we de meningen over dit belangrijke onderwerp in kaart brengen. De uitkomsten van de inventarisatie worden ingebracht tijdens het door dorpscomité Wilnis Klopt georganiseerde symposium ‘Toekomst Openbaar Vervoer DRV’ . Het symposium vindt plaats op 8 april a.s. om 20.00 uur in Dorpcentrum De Willisstee aan de Pieter Joostenlaan 24 te Wilnis. Gemeente, bewoners en reizigers zijn hierbij aanwezig om hun mening te geven over zaken als snelheid, faciliteiten, veiligheid en duurzaamheid.

We zijn dan ook erg benieuwd naar jouw mening: Wat zijn jouw wensen ten aanzien van het OV?

Geef uw mening

Wat zijn jouw wensen ten aanzien van het OV in Vinkeveen?

Bekijk resultaten »

Laden ... Laden ...

Schrijf een reactie

Reacties
 1. 1. Een extra halte bij het AMC of voor laarderhoogtweg. Nu Moët iedereen naar het AMC ziekenhuis verplicht overstappen
  2. Laat 130 weer gewoon de oude route rijden, duurt ontzettend lang voordat ik in Uithoorn ben nu.

 2. Halte voor bus 126 bij AMC is noodzakelijk om goed openbaar vervoer naar AMC mogelijk te maken.

  Voorheen reed lijn 126 van Connexion via Abcoude en was er een halte bij het AMC (halte Meibergdreef).

  Met de overgang van lijn 126 van Connexion naar Synthus rijdt de bus niet meer door Abcoude en komt deze bus ook niet meer over het gedeelte van de Meibergdreef met de halte Meibergdreef bij AMC.

  Op het gedeelte tussen halteplaats carpoolplaats (langs A2) bij Abcoude en de halte Laarderhoogtweg in Amsterdam rijdt de bus lijn 126 via het kruispunt Meibergdreef/Muntbergdreef. Dit kruispunt ligt op 100 meter van de genoemde halte Meibergdreef bij het AMC.
  Tussen halte Laarderhoogtweg (Amsterdam) en halte carpoolplaats A2 (Abcoude) zijn geen halteplaatsen en te ver gelegen van AMC om van deze halteplaatsen te lopen naar AMC.

  Om te reizen vanuit De Ronde Venen per openbaar vervoer moet je thans eerst per bus (126) reizen naar Bijlmer Station en vervolgens (terug) reizen naar AMC per trein naar Station Holendrecht dan wel per bus 120 naar halte Meibergdreef (bij AMC).

  Ik stel voor de volgende halteplaatsen in het traject van lijn 126 op te nemen:
  - halteplaats bij station Holendrecht of
  - bedoelde halteplaats Meibergdreef (bij AMC), zoals destijds in gebruik bij Connexion. Voor het bedienen van deze halteplaats kan de bus vanaf kruispunt Meibergdreef/Muntbergdreef rijden over de Meibergdreef en via de eerste rotonde terugrijden naar kruispunt.

 3. Bus 126 via AMC naar Bijlmerstation:
  Ik moet regelmatig naar het AMC en kan slecht lopen. De bereikbaarheid met openbaar vervoer naar het AMC is er niet!!

  Het moet toch voor de Provincie/Busmaatschappij niet moeilijk zijn om toestemming te geven om de bus naar Holendrecht te laten rijden. De bus maakt daar een rondje en rijdt zo naar het Bijlmerstation. Dit moet toch te doen zijn!!
  Dit was jaren geleden ook zo.

 4. Wij zouden het fijn vinden als de toeristen, het toeristische gebied van Vinkeveen/zo ook de accommodaties weer kunnen bereiken. Al is het dan op redelijke loopafstand. Hoek Baambrugse Zuwe (Borger/'t Meertje), Tussen de hofjes (de meeste bewoners van de Baambrugse Zuwe), Jachthaven Oldenburger en evt. wat hiernaast komt, Zandeiland 4 en 5/Airdiving, WVA en wat er verder ontwikkelt wordt, VVP Verhuur/Visserslust, Rederij Klinkhamer(personeel Wasserij de Vinkeveense Plassen, Jachthaven, Motel de Plashoeve, De Lokeend(Groenlandse Kade) Jachthaven de Watergeuzen, Zandeiland 1 en 2, Lucky Lake, Winkeloord, Zwier en Bon en sorry voor degene die ik vergeten ben. Dan via station Abcoude, Holendrecht AMC. Lijken mij belangrijke stops (ook voor parkeerprobleem Abcoude).

 5. De 126 inderdaad weer laten stoppen bij Abcoude zoals het was. Ook bij het AMC. voorheen konden mensen nog onafhankelijk zijn door zelf te kunnen gaan met OV nu moet er iemand mee ,die degene wil brengen. Dubbel op. En Afhankelijk en extra geld en tijd voor degene die het Automaatje is. Niet handig.

  De 130 de kortste weg naar winkelcentrum in Mijdrecht sturen dus over de industrie weg ed.

 6. De 130 bij de Veenlanden College in Mijdrecht laten stoppen. Nu moeten leerlingen belachelijk ver lopen voor de bus. In Vinkeveen stopt deze wel voor de deur. Super fijn.

 7. Graag de 121 vaker laten gaan rijden. Van en naar Hilversum. Deze rijdt nu 1x per uur en dat is veel te weinig. Elk half uur zou erg fijn zijn. Ook op zondag laten rijden zou erg fijn zijn.

  Betere aansluiting met bussen en treinen. Soms maar 2 minuten om trein te kunnen halen en als de bus vertraging heeft , heb je de trein gemist. Waardoor al ingepland wordt om een bus eerder te nemen wat eigenlijk niet zou hoeven mogen.

  Bussen beter op tijd laten rijden. Vooral 's morgens.

 8. Directe bus naar Utrecht, die langs het Antonius ziekenhuis rijdt. Bus naar Amsterdam langs AMC (station Holendrecht). Bussen Vinkeveen - Uithoorn beter verdelen, ook eentje van Vinkeveen over industrieweg naar Mijdrecht. Rechtstreekse verbinding naar Amstelveen.

 9. Verbinding met station Abcoude en bus die bij file op n201 via de baambrugse zuwe rijdt!

 10. Een betere nachtverbinding. Die was er altijd naar Wilnis. Was nog steeds een stukje fietsen /lopen naar Vinkeveen. Maar nu zijn er maar 2 bussen over de gehele nacht en alleen in het weekend.

 11. Wij reizen veel met het O V (zijn alle bij 70+) veel naar het AMC gaat de 126 door de tuin van het AMC maar stoppen mag hij niet? We zijn een keer naar het AMC geweest via de Bijlmer Arena was net geopereerd aan mijn knie zit in de rolstoel kom je op station Bijlmer werken de lift niet hoe kom ik boven moest ik met 4 personen met rolstoel en al naar boven getild worden. Dus waarom stopt de 126 niet bij het AMC. Kan het echt niet dat de 126 bij het AMC stopt.

 12. Op station Breukelen betere aansluitingen tussen bussen en treinen, vooral in het weekend. Als de trein iets verlaat is kloppen de aansluitingen niet met lange wachttijden en ook voor mensen die slechter ter been zijn is het moeilijk te belopen binnen de tijd van overstappen.
  De hoge tarieven van de bussen demotiveren om de auto te laten staan. Een mooi motto zou zijn: schoon en goed(e)koop!
  Behoefte aan directe verbindingen naar de ziekenhuizen: AMC en Antonius z'huis Leidsche Rijn.

 13. De 126 richting Amsterdam moet weer zoals vroeger bij het AMC/station Holendrecht stoppen.
  Het is belachelijk dat we vanuit Vinkeveen geen rechtstreekse verbinding meer hebben naar het ziekenhuis!
  Een nieuwe verbinding naar Utrecht Leidsche Rijn zou ook welkom zijn.
  Tot slot graag de bussen weer via het Industrieterrein Mijdrecht laten rijden.

 14. Een kleinere bus voor Zuwe, Vinkekade van dorp naar station Abcoude en retour.

 15. Soms kom ik uit Rotterdam bij mijn moeder vandaan op zondag en dan moet ik heel lang wachten op Breukelen station omdat de bus net 3 minuten weg is en ik dan 28 minuten moet wachten belachelijk. Ik wil dat de bussen in het weekend aansluiten om treinen uit Woerden en Utrecht. Ook vind ik Verbinding in de avond uren richting Breukelen station te krap en sluit alleen aan op Utrecht zou fijn zijn ook aan te sluiten op trein naar Woerden. Ook de Bussum bent mij verbinding in de avond uren richting Breukelen station te krap en sluit alleen aan op Utrecht zou fijn zijn ook aansluiten op trein naar Woerden. Ook de busverbinding naar Hilversum is niet altijd fijn zeker niet in de middag uren en in de ochtend als de bus propvol zit Met schoolkinderen. Ook een directe busverbinding vanuit Vinkeveen naar Woerden lijkt me top.

 16. Ik vind als student dat er de bussen naar amsterdam en utrecht goed zijn maar als je bijv. naar woerden(123) wil reizen dan kan dat gewoon niet s’avonds vrijdag of zaterdag of op zondag.. dat is echt zonde want ik denk dat ik echt niet de enige ben hierin. En dan kiezen ze niet voor een grote bus maar voor een buurtbusje dan kunnen mensen toch nog later naar huis i.p.v. al 19:00-20:00 uur

 17. Betrouwbare busreizen van/naar Amsterdam. Overstaptijd van de trein naar bus haalbaar, zodat je niet precies de bus mist als je in Breukelen met de trein aan komt.
  Vooral de bus betrouwbaarheid op station Bijlmer arena in de spits richting Mijdrecht mag beter.
  1x overstappen om op Utrecht CS dan wel Amsterdam CS te komen is te doen als de overstaptijd in orde is. Maar het blijft moeilijk om aan te kunnen sluiten, dus dan liever iets langer in de bus dan extra overstappen.

 18. Graag beter letten op de aansluitingen eigenlijk hele ronde venen... Bussen & trein sluiten op 1 minuut aan op elkaar bv en dan mis je hem bijna altijd wat veel wachten en (half) lege bussen oplevert.. Bv 130 breukelen als de trein iets te laat is sta je daar met 20 man op de volgende bus te wachten omdat je je bus net weg zag rijden zonde en irritant voor de reizigers

 19. Om files en vervuilende auto’s te reduceren is het noodzakelijk OV schoner en goedkoper te krijgen. Beter dan investeren in asfalt wat mij betreft... Daarnaast zal alles beter moeten aansluiten; als ik de trein naar Utrecht CS mis, sta ik meteen een halfuur te wachten op een ijskoud station. Alleen dan motiveer je men om het OV te pakken ipv de auto!

 20. Vaste verbinding van vinkeveen naar woerden (park)
  Nu moeten ze eerst naar wilnis en daar met de bus naar woerden om op school te komen..

 21. Goede aansluiting op trein in Breukelen en het liefst snelle verbindingen waar je opstapt bij de N wegen

 22. Binnen een half uur vanuit Vinkeveen op Utrecht Centraal staan vind ik een prima verbinding, niets aan veranderen dus.

 23. Om mensen in de bus te krijgen, mogen de tarieven wel wat om laag. Want voor €4,- met de bus naar Mijdrecht en terug naar Vinkeveen is het brengen en halen van de schoolgaande jeugd goedkoper om het met de auto te doen. En worden ze voor de school af gezet.(En met de bus moeten ze van af de dukaten nog een stuk lopen)
  En het zou fijn zijn als de 126 een halte verder pakt. Of hij nou een nutteloos stuk ,van paar 100 meter, rijd om bij de rotonde van de dukaten te keren of nog een halte verder pakt en dan gelijk de rotonde terug pakt. Zou veel efficiënter zijn .

 24. Een rechtstreekse verbinding met Amsterdam CS vooral in avonduren/weekend

 25. Met (nog) vaker overstappen, gaat men mij niet uit de auto krijgen. Liever 10 min extra in dezelfde bus zitten, dan over moeten stappen.

 26. Tussen 7 en 8 gaan er zoveel bussen naar Woerden. Vanaf 8 uur nog maar 1x per uur. Ons lijkt het prettiger als ze vanaf 9.30 uur om het uur gaan rijden. Niet al vanaf 8 uur.
  En op zondag en in de avonduren is het ook prettig als er een bus naar woerden rijdt. Met de trein ben je langer onderweg en is duurder

 27. Dag,
  Ik begrijp de vragenlijst niet; is ook door weinigen ingevuld.
  Ik reis van de Zuidas naar Vinkeveen en heb het laatste jaar vaak meegemaakt dat er zomaar een bus niet kwam. Geen chauffeurs maar vooral geen communicatie.
  Nu zijn de tijden van de 126 gewijzigd en helaas betekent dat vaak 10 minuten op Bijlmer wachten.
  Liever minder vaak een stabiele goede busverbinding dan vaak (iedere 20 min) een onstabiele.
  Met groet, Gitte

 28. Een bus die de kinderen uit vinkeveen rechtstreeks naar de scholen in woerden kan brengen.