Dorpsvisie – Werven West

Visie gemeente
Gezien de landschappelijke kwaliteiten, het huidige gebruik, de ligging bij het historische lint en op steenworpafstand van de Vinkeveense Plassen kan op deze gronden een hoogwaardig woonmilieu worden gerealiseerd. Toekomstige ontwikkeling van dit gebied is afhankelijk van de alternatieve ontsluiting Vinkeveen/N201.

Als de alternatieve ontsluiting eenmaal is gerealiseerd kan op deze locatie een woonmilieu worden gerealiseerd waarbij wonen aan het water het thema is. Uitgegaan wordt van grondgebonden woningen, in diverse typologieën, elk met de tuin direct aan het water. Aan de kopse kanten kleinschalige appartementengebouwtjes, typologie schuur/industrieel, in een groene setting met uitzicht op het buitengebied als afronding aan deze zijde van het dorp. In het verlengde van de kerken worden groene zones opengehouden voor de visuele relatie tussen het dorp en de omgeving.

Informatie
Zie hier voor de totale dorpsvisie en zie hier  voor de visie van de gemeente mbt dit onderdeel.

Geef uw mening

Werven West

Bekijk resultaten »

Laden ... Laden ...
Delen:
 • Facebook
 • Hyves
 • Twitter
 • email
Reageren
 • Verplicht
 • Verplicht, maar zal niet worden getoond
Reacties
 1. G.B.J. Verlaan
  24 juni 2013 - 13:22

  De alternatieve verkeersafwikkeling op de N201 is absoluut geen voorwaarde om de ontwikkeling van dit gebied mogelijk te maken. Het alternatief kost zoveel dat de nieuwe ontwikkeling zo kostbaar wordt dat die voor Vinkeveners niet te betalen is. Dan krijgt zoiets geen draagvlak.