Dorpsvisie – Herenweg Noord-Adelaar eo

Visie gemeente
Recreatie is een kansrijke sector, waarvan de mogelijkheden nu onvoldoende benut worden. Ook winkeliers profiteren nu onvoldoende van toeristische bestedingen. Het plassengebied biedt hier echter goede mogelijkheden voor. Voor de kern Vinkeveen is het wenselijk dat de relatie met de Vinkeveense Plassen versterkt wordt.

Enerzijds door het water letterlijk naar het lint te halen enzichtlijnen creëren richting de Vinkeveense Plassen en anderzijds door het creëren van een recreatief centrum.

Informatie
Zie hier voor de totale dorpsvisie en zie hier  voor de visie van de gemeente mbt dit onderdeel.

Geef uw mening

Herenweg Noord - Adelaar eo

Bekijk resultaten »

Laden ... Laden ...
Delen:
 • Facebook
 • Hyves
 • Twitter
 • email
Reageren
 • Verplicht
 • Verplicht, maar zal niet worden getoond
Reacties
 1. Wim Stolwerk
  13 oktober 2015 - 22:16

  Geachte heren Smit en Hartsink,

  Naar ik heb begrepen heeft u beiden zitting in de klankbordgroep van de plannen m.b.t. de Dorpvisie Centrum Vinkeveen.
  Voor wat betreft de bewoners, zitten in deze klankbordgroep tevens specifieke vertegenwoordigers voor de bewoners ten noorden van de N201 alsmede belangenbehartigers voor bewoners rondom de Julianalaan. U beiden vertegenwoordigt dus, als ik het goed begrepen heb, de andere bewoners in Vinkeveen. In verband daarmee vraag ik uw aandacht voor onderstaande.

  Op foto’s van de maquette die nu o.a. op facebook verschijnen zie ik een variant van de ontsluiting van Vinkeveen vanaf de N201 verschijnen middels een weg over de dijk van de ringvaart. Dit lijkt een nieuwe variant die nergens beschreven wordt in de documenten die gepubliceerd zijn op de gemeentelijke website. Volgens mij heeft hierover nog geen enkel overleg met bewoners aan de westkant van de ringvaart plaats gevonden.

  Graag verneem ik van u of mijn aanname dat dit een nieuwe variant betreft correct is en of op korte termijn een afspraak met (een van) u beiden mogelijk is.

  Vriendelijke groet,
  Wim Stolwerk

 2. 18 juni 2013 - 19:40

  Mooie plannen! maar misschien is het beter eerst eens op de Plassen te concentreren! Visstand loopt achteruit, wateroppervlakte is zwaar vervuild, allerlei illegale bouwsels, caravans, wordt alsmaar erger!, Het wordt alsmaar asocialer op het water, te hard varen, loslopende honden op zandeilanden, stropen, geen handhaving etc..
  Lijkt me beter eerst hierop te focussen want wat heb je aan al die ondernemers als er geen toeristen komen?? Hoever wordt het nog volgebouwd? Mijn ervaring tot op heden met INVINKEVEEN is dat er geen enkele reactie komt/komen op mijn mails/reacties……?

  • Tino
   18 juni 2013 - 20:51

   Hallo Cor, ik hoop dat je er aanstaande donderdagavond bij kan zijn. Dan kunnen we ff bijpraten. Mvg, Tino